V tento pošmourný den jsme se vlakem vydali do Olomouce, abychom tam sehráli městskou hru „Vyzvědači“.

Došlapali jsme do historického centra, což byl zároveň střed našeho herního území. Nedaleko orloje nám Wěrka vysvětlila, co nás čeká, rozdělili jsme se do tří týmů a pustili jsme se do první části hry. V té bylo třeba projít vlastní, v mapě barvou družstva ohraničené území, a na něm vymyslet 35 úkolů pro naše soupeře. Například „Do kdy má otevřeno v sobotu pekařství na Ztracené ulici?“ Když jsme měli vymyšleno, napsali jsme vyzvědačské úkoly na lístečky a předali je svým sokům.

Pak se rozjela druhá, mnohem napínavější část hry. Vbíhali jsme do území našich soupeřů s cílem vyslídit odpovědi na jejich otázky. Přitom jsme doufali, že cestou nepotkáme nikoho z domácích. Ten by nás při nedostatečně rychlém úprku dotekem připravil o náš (papírový) život. Zároveň jsme se na cizím území snažili také vypátrat umístění jejich tajného štábu, tedy místa, kde má náš protivník uložené batohy a kde získává nové životy a úkoly.

Po hodině snažení jsme se znovu sešli na Horním náměstí, v jehož blízkosti jsme celou hru vyhodnotili. Z vítězství se nakonec radovalo Krabem vedené modré družstvo. Kolem stánků se svatomartinskými víny a husami jsme doputovali zpět na vlakáč a po setmění jsme se ocitli ve Valmezu a v náruči rodičů.

Nejbližší akce

Květen 2024

Po Út St Čt So Ne
1
2
3
  • oddílová akce
4
  • oddílová akce
5
  • oddílová akce
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
  • oddílová akce
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31