1. den
Dnešek jsme strávili cestováním. Z pohodové jízdy se však u Brna stalo zdlouhavé posouvání se v kolonách. Místo v 7 jsme tedy dojeli krátce po 9. Před spaním jsme se tedy stihli jen vybalit a najíst.

2. den
Bylo mlhavé ráno a my jsme se vydali prozkoumat krásy Posázaví. Ze začátku jsme přes hustou mlhu viděli sotva jen na krok. K odpoledni se však mlha rozplynula úplně a my konečně spatřili podzimní krajinu kolem řeky Sázavy. Opadané listy ze stromu, hučící voda a spousta malých srubů, to vše nám zkrášlovalo naši cestu. Navštívili jsme také místní štolu, kterou jsme si s průvodcem mohli projít. Dostali jsme přilby a baterky a vyrazili prozkoumat tmavou díru za mřížemi. No bylo to děsuplné, samí pavouci, všude jen voda, úzké prostory a netopýři, tentokráte nejen ti naši. Bohužel pánové horníci nepočítali s náporem 70 lidí, a tak někteří z nás museli čekat před štolou, kde nebylo dvakrát nejtepleji. Ti, kteří už to měli za sebou, si na sluníčku pak užívali vlajek. Vrátili jsme se až k večeru a čas zbývající do večerky jsme strávili u výroby draků z odpadkových pytlů.

3. den
Dneska jsme se procházeli taktéž kolem řeky. Dnes to však byla Vltava, nejdelší řeka na území České republiky. Počasí bylo ideální. Zima nebyla a sluníčko příjemně svítilo. Místy foukal i vítr, takže jsme mohli vytáhnout své čerstvě vyrobené draky a pořádně je provětrat. Lítali překrásně a zařídili nám spoustu zábavy ve volných chvilkách. Odpoledne jsme navštívili bazén v Měříně, to abychom ze sebe smyli pot a špínu, vždyť na akci budeme ještě další dva dny. Byl to parádní odpočinek, vířivka, tobogán a bazén na plavání. Jediné, co tu zde mnohým scházelo, byla sauna. Večer jsme odhalovali tajemství alchymisty Kellyho, který se mimo jiné zabýval výzkumem elixíru mládí. Snažil se ho vyrobit zrovna zde. Nabídka omládnutí byla neodolatelná, takže jsme se vydali na dobrodružnou výpravu tmou. Sledovali jsme odrazky a skládali text, který nás dovedl až k místnímu rybníku. Z něho jsme vytáhli pochybnou věc. Po rozbalení jsme zjistili, že je to onen lektvar mládí. Uložili jsme ho tedy ke schopné osobě a vydali se dřímat do tělocvičny. Vzkaz zněl jasně, tekutinu máme nalít ráno do čaje a ona sama zapůsobí.

4. den
Řídili jsme se tedy podle pokynů, snad se nám nestane nic zlého. Po snídani jsme se sbalili a vyklidili celou tělocvičnu. Stěhovali jsme se totiž do jiné. Cestou jsme se stavili na zámku Konopiště, kde jsme si prohlédli daňky, medvěda, místní zahrady a také čokoládovnu. Dále jsme si vyšlápli na horu Blaník, přesněji ten velký. Zde jsme si od Krti vyslechli pověst o rytířích a pár poznatků od místní obyvatelky, která šla kolem. Navrchu jsme se zastavili ještě u rozhledny a kdo chtěl, ten si ji mohl vyšlápnout. Celé nám to zabralo až do večera. Zbytek dne jsme hráli maso a později proběhlo vyhodnocení soutěže v ohních a bodování za první 2 měsíce. Před spaním proběhla soutěž s názvem „Máme rádi íčka!“. Jak už název napovídá, celá hra se točila kolem instruktorů. Proběhlo několik kol, ve kterých jsme například skládali obrázek instruktora, nebo jsme si tipovali, kdo vyhraje v páce – Hulk nebo Oskar? Vítězové celé soutěže „Máme rádi íčka!“ si pak mohli zvolit odměnu od jednoho z instruktorů. Ty byly rozmanité, od namočeného Mohyho, až po Zlatého Broňu.

5. den
Poslední den, zahájili jsme ho balením a úklidem. Času do konce akce jsme měli asi 8 hodin. Tak akorát na to abychom dojeli domů a zastavili se na páru místech. První byl Vodní dům. Byla to interaktivní výstava s tématikou vody. Spousta pump, vodních kol a jiných blbůstek nás zabavila na pěknou řádku minutek. Vevnitř jsme si mohli prohlédnout kam která řeka teče, „vyrobit“ si svůj mrak anebo se projít trubkou, která zásobuje Prahu pitnou vodou. Druhá výstava nesla název „Včelí svět“. Tam jsme si prohlédli, jak včelky žijí a dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací o nich. Například to, že jich je v jednom úle kolem 50 tisíc. Času už bylo málo, tak jsme vysadili instruktory na nádraží a vydali se bez nich na cestu domů.

Nejbližší akce

Květen 2024

Po Út St Čt So Ne
1
2
3
  • oddílová akce
4
  • oddílová akce
5
  • oddílová akce
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
  • oddílová akce
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31