Lišky – Veget

Sešly jsme se překvapivě v hojném počtu na Mlynářce, kde nám chvíli dělaly společnost ostatní družiny. My jsme se však vrhly na tvoření našeho fotoklipu na Vánoční slavnost. Naše kreativní mozky mozkovaly, hlasivky zpívaly a dokončily jsme klip dříve, než jsme očekávaly – podrobnosti o našem klipu jsou velmi secret! Máte se na co těšit! Mezitím také probíhala klasická žranice – spousta džusu, dobrot, také nás nezklamala Fafa svými spešl recepty! Ale především jsme se pořádně nadlábly chlebem! Nakonec jsme si zahrály pár deskovek jako třeba želvičky, dobble… Akci jsme zakončily velkým úklidem a zpěvem.

Medvědi – Konkurz

V neděli v 9:00 jsme se sešli na Mlynářce a očividně jsme tam neměli sraz sami. Družinovou akci tu měli také Netopýři, Kamzíci a Lišky. No, nenechali jsme se rušit ostatními družinami, ostatně největší bordel jsme tu dělali my, a začali jsme fotit snímky do foto klipu na Vánočku. Rozděleni do tří skupinek jsme se rozutekli všude možně a začali s přípravou kulis. Světlo, kamera, clona a pózující členové medvědů, vše bylo nastaveno kvalitně, takže tahle část nám šla jedna radost. Některé skupinky to stihly dříve než ty druhé, zbylo jim tedy spoustu času navíc. Co s ním bylo hned jasné. Popadnout pěnové buchary a zahájit 1. Mlynářkovou válku. Bitva to byla velmi nekrvavá, i přes to padali vojáci po tuctech k zemi. Jakmile jsme se všichni sešli, tak jsme vyjeli do Nového Jičína, kde na nás čekala hlavní atrakce dnešního dne – Laser game. Zde jsme se vyřádili do sytosti a spokojeni jsme se vraceli domů.

Kamzíci – Průzkumníci

Z nádraží ve Valmezu jsme vyrazili vlakem do Hostašovic, kde jsme se rozdělili do dvou průzkumných týmů, obdrželi mapu, buzoly, maskovací barvu a kupu informací ke hře. Na mapě jsme měli označenou kótu, kterou je třeba co nejdříve dobýt a rozdělat zde oheň. Nestačilo ovšem kótu pouze dobýt, ale současně je i ubránit před druhým týmem. Kótu těsně dobyl menší tým starších, leč mnoho zástav neochránil a dokonce se nechal od Mohyho vyhodit do povětří. Aby to bylo spravedlivé tak jsme se vyměnili a vyzkoušeli si roli druhého týmu, jak plížení, tak i bránění ohniště. Po hře jsme usedli u ohně, upekli si chleby, špekáčky, uhlíky… Počasí bylo úžasné, ale každá hra někdy končí a tak jsme něco před druhou hodinou zamířili přes Krhovou na bazén, abychom mimo jiné smyli maskovací barvu, pot a na chvíli se zahřáli v bazéně.

Vlčice – Kdo přijde o uši?

Vlakem jsme dojeli do Štramberku, kde jsme se vydali směrem k jeskyni Šipka. Než jsme ale vyrazili po naučné stezce, popřáli jsme Marky k 11. narozeninám a vysvětlili si soutěže, které nás čekají. Fotosoutěž byla jednoduchá. Úkolem bylo vyfotit 10 fotek na 10 předem daných témat. Každá skupinka dostala vlastní foťák a podklady k soutěžím. Poté jsme již vyrazili vzhůru k Šipce. Prošli jsme si jeskyni a vyfotili pár suprových fotek do fotosoutěže. Druhá soutěž byla: Kdo pozná slavné? Odehrávala se na okruhu v Národním sadě. Setkali jsme se zde s bystou Palackého, sochou T. G. Masaryka, nebo Sv. Václavem. Při naší cestě Štramberkem jsme se zastavili v Minizoo. Bylo to moc zajímavé! Na náměstí jsme si ještě koupili uši, a ještě více uší a sladkostí z místní cukrárny. Po sladké přestávce jsme se vydali na Štramberskou Trúbu, kde bohužel měli z technických důvodů zavřeno. To bylo nemilé, ale alespoň jsme měli námět na smutnou fotku. Do odjezdu vlaku jsme měli ještě čas a proto jsme se rozhodli pro krátkou procházku na Kamenárku. Tam jsme vytvořili nápis Vlčice z kamínků. A tak kdykoliv se tam zastavíte, najdete tam výsostný nápis Vlčice na znamení našeho výletu.

Nejbližší akce

Květen 2024

Po Út St Čt So Ne
1
2
3
  • oddílová akce
4
  • oddílová akce
5
  • oddílová akce
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
  • oddílová akce
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31