V pátek odpoledne ještě před odjezdem na 70. Sraz oddílů na nás čekalo na Mlynářce něco, na co jsme mnozí z nás čekali už od konce roku minulého. V pátek se nám po vyluštění tajenky a získání hesla, které jsme získali v nedalekém zámeckém parku, odhalilo letošní oddílové bodování VHŮRU DOLŮ! Uchváceni krásně vyzdobenou klubovnou jsme jen stěží vstřebali všechny důležité informace o letošním bodování od dvou ostřílených speleologů. Ti nám slíbili, že když se nám bude dařit, tak si užijeme krásy krasu Moravského a nejen ty!

Pod nadjezdem na nás čekal už přistavený autobus a my jsme se vydali směr Zbyslavice na 70. Sraz oddílů, který pro ostatní oddíly každoročně pořádá oddíl BVÚ. Po příjezdu a příchodu do tábořiště jsme ještě za světla postavili stany, vykopali ohniště a navečeřeli se. Po setmění na nás čekala hra, kdy bylo úkolem sesbírat co nejvíce svíticích tyčinek a sestrojit z nich co nejdelší řetěz. Unavení a nedočkaví už jsme pak jen zalezli do tepla spacáků.

Ráno po rozcvičce jsme společně posnídali a po snídani se vydali na dřevo na večerní táborák a na vaření oběda. Dopoledne nám po práci zbyl čas, tak jsme si mohli společně na louce zahrát nejrůznější hry. Během hraní her skupinka skorooskarových herců finálně dolaďovala soutěžní scénku na večer k táboráku. Pak za námi přišel Hop s Yourym se skvělým nápadem. Nápadem abychom společně vyvolali ducha Zlatých Šípů! A povedlo se! Duch se nám odvděčil krásnými fungl novými oddílovými tričky. Oděni do krásných, nových, čistých a hlavně náš oddíl reprezentujících svršků jsme si řekli krátké info k společnému nástupu a rozdělili jsme se do týmů na odpolední pětiboj.

Po ukuchtění a snědení obědů jsme se v našich nových tričkách vydali na společný nástup. Po vztyčení České vlajky nám bylo sděleno pár organizačních informací a postupně představeny jednotlivé soutěže. Vrcholem byl tradiční pětiboj, mezioddílové klání o putovní štít vítězů, který jsme letos dovezli a vrátili my. Nám to však vůbec nevadilo, protože jsme dostali opět příležitost loňské vítězství obhájit a pokusit se štít dovézt i letos. Kromě pětiboje jsme se mohli utkat v mnoha dalších soutěžích jako například v orienťáku, hbitý uzlík, lasování, člověče nezlob se, hod thorovým kladivem a mnohé další… Odpolední klání začalo závodem ve štafetovém běhu, jednou z disciplín pětiboje a po bězích už si jednotlivé týmy a jedinci postupně obcházeli ostatní soutěže. Pětibojařské týmy se museli zastavit na zdravovědě, orienťáku, ringu (přehazování ringo kroužku na čas) a všestrannosti (topo, rostliny, zvířata, uzly, památky…). A celé odpoledne až do večera se soutěžilo, povídalo a vůbec všechny takové ty věci co se dělají, když se s někým po roce zas setkáte :-).

Po večeři jsme čekali na společný táborák a moc jsme se na něj těšili. A to nejenom na zpívání u ohně, ale hlavně na vtipné scénky, co si jednotlivé oddíly připravily pro ostatní a na soutěžní písničky. My jsme letos zazářili s Mlýny a se scénkou 2000Cosi o tom, jak by mohl oddíl vypadat třeba za 100 let. A po všech písničkách a scénkách se zpívalo až do noci, někteří skoro až do rána.

Po ranní perfektní Krabově rozcvičce jsme se nasnídali a pomalu začali balit. Před posledním společným nástupem jsme ještě na vedlejší louce stihli pár společných prímových her. No a v 11 jsme se dočkali toho, na co jsme se nedočkavě těšili, na nástup, kde nám byli odtajněny výsledky jednotlivých klání. A musíme se pochlubit, dařilo se a dařilo se hodně! Skoro v každé disciplíně jsme měli úspěšného reprezentanta, např. Tonča vyhrála Hbitý uzlík, Fafa s Emou vzali první dvě místa za deník, kronika od Alči a Agi se ostatním zalíbila nejvíce, s písničkou jsme skončili druzí, scénka 2000Cosi v silné konkurenci vyhrála a Hulkovému chlapeckému týmu se podařilo obhájit loňské vítězství a i letos jsme si s sebou dovezli putovní štít vítězů za pětiboj, takže příští rok jedeme znova a pokusíme se jej znova utržit!

Nejbližší akce

Květen 2024

Po Út St Čt So Ne
1
2
3
  • oddílová akce
4
  • oddílová akce
5
  • oddílová akce
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
  • oddílová akce
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31